Головне Управління Держпродспоживслужби Обухівського р-ну Київської обл.

До цього запиту є юридичний коментар. Перейти до коментаря

Нам невідомо, чи відповідь на цей запит була інформативною. Якщо ви Tatyana Gumenyuk, будь ласка, авторизуйтесь і вкажіть, наскільки успішним був запит.

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

Заборні листи за період з 3.09.19 по 31.10.19.р

1) Обухівський Академічного ліцей №1 ім. А. Малишка( з моменту відкриття шкільної їдальні після ремонту і по 17.12.19 р.)
2) Обухівський Академічний ліцей №2
3) Обухівський Академічний ліцей №3
4) Обухівського Академічний ліцей №4
5) Обухівського Академічний ліцей ім. О. Мельника

З повагою,

Tatyana Gumenyuk

Від: o.zakharchenko@dpss.gov.ua

Скан копія ли ста у вкладенні.

Посилання

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Посилання

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Посилання

Юридичний коментар

Коментує Христина Буртник, медіа-юристка ГО "Центр демократії та верховенства права"

Відповідно до статті 22 Закону «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має право відмовити запитувачу, якщо він не володіє і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит.

При цьому, згідно з частиною четвертою статті 22 цього Закону у листі-відмові обов’язково повинно бути зазначено «порядок оскарження відмови». Іншими словами, до якого органу, в які строки чи в порядку якого законодавства запитувач може оскаржити таку відповідь. Втім, цього не було зазначено у листі, а отже розпорядник порушив вимоги Закону.

Скоріш за все, відповідне управління Держпродспоживслужби дійсно не володіє запитуваними листами – забірними листами, а отже і не зобов’язане надавати такі документи на інформаційні запити.

Забірні листи використовуються для оформлення відпуску виробів кухні в буфети, дрібнороздрібну торговельну мережу. Денні забірні листи у закладі (на підприємстві) громадського харчування оформлюються у двох примірниках. Такі примірники знаходяться у відповідальних працівників підприємства чи фізичної-особи підприємця, які здійснюють торгівлю на території навчального закладу.
Щоб підтвердити це запитувач може надіслати відповідний запит до конкретного навчального закладу з проханням надати ці забірні листи (в цій частині скоріш за все він отримає відмову) та інформацію (назву, код ЄДРПОУ того підприємства чи ФОП) про суб’єкта господарювання, який здійснює торгівлю. Саме у цього суб’єкта і повинні знаходитись потрібні документи.

Втім, запитувачу слід пам’ятати, що на жаль, такі суб’єкти зобов’язані надавати на запити тільки ту інформацію, яка становить суспільний інтерес (див. ч.4 ст.6 Закону «Про доступ до публічної інформації» та ст. 29 Закону «Про інформацію»). А отже, запитувачу слід детально обґрунтувати необхідність цієї інформації.