Яка ситуація з бомбосховищами в Черкасах?

31 Січня 2022 11:00

Журналісти черкаського видання «Прочерк» поцікавились ситуацією із спорудами цивільного захисту (бомбосховищами) у Черкасах. Відповідь отримали вчасно і в повному обсязі.

Більшість захисних споруд цивільного захисту в місті Черкасах були збудовані та введені в експлуатацію у кінці 60-х – на початку 80-х років минулого століття.

На сайті міськради в розділі «Безпека населення» оприлюднено перелік споруд подвійного значення (укриття в торгівельних центрах, підприємствах громадського харчування, автостоянках, паркінгах, гаражах). Саме суб’єкти господарювання й утримують ці споруди.

Зараз в Черкасах визначено 30 споруд подвійного призначення, які наразі використовуються за основними функціональними призначеннями, але при загрозі виникнення надзвичайного стану та військового стану можуть слугувати для укриття та тимчасового перебування громадян.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит «Прочерку» від департаменту ЖКК Черкаської міськради.

Також в обласному центрі на обліку перебуває 92 захисні споруди цивільного захисту (41 одиниця державної власності, 5 одиниць ФДМУ, 38 приватних, 4 комунальні, 4 колективні). За інформацією ДСНС, у результаті перевірок з 92-х споруд готові 23 (25%), обмежено готові 35 (38%), не готові 34 (37%)

Читайте також: Чи готова місцева влада до російського вторгнення: дізнаємося через запити

«Доступ до правди»