Уповноважений відкрив провадження проти Київської ОДА за ненадання інформації

14 Липня 2017 11:12

Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження проти Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації за ненадання інформації щодо ремонту Броварського міського парку. Про це повідомляє журналістка видання «Маєш право знати» Ірина Ющенко.

«Доступ до правди» писав про те, що у рамках журналістського розслідування Ющенко намагалася отримати інформацію щодо капітального ремонту парку «Перемога» у місті Бровари. Запитувала про замовника робіт, суми, тендери, субпідрядні організації та відповідальних осіб.

Департамент перекваліфікував запит на звернення та повідомив, що не має документів, де зафіксована інформація про капітальний ремонт парку.

Розпорядник у відповіді посилався на те, що визначальним для публічної інформації є те, що вона заздалегідь зафіксована, таким чином трактує запит журналістки як звернення, для відповіді на яке необхідно створити інформацію.

Медіа-юристка Центру демократії та верховенства права Віта Володовська у своєму коментарі зазначала, що відповідь департаменту суперечить вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки складається з досить чітких та однозначних питань, які стосуються надання конкретної інформації, зокрема, щодо проведених закупівельних процедур, яка об’єктивно має бути у володінні замовника послуг.

 

 

«Доступ до правди»