«Українські новини» піймали МВС на брехні про відпустку Авакова

11 Жовтня 2017 14:10

Міністерство внутрішніх справ таки надало «Українським новинам» інформацію про відпустку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоправда, це сталося після додаткового звернення Секретаріату Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє інформаційне агентство «Українські новини».

УН направляли до МВС запит на публічну інформацію про те, чи використовував міністр свою відпустку в 2017 році й у які дати, чи перебуває він нині у відпустці, а також запит містив прохання вказати, на які дати міністр планує ще піти у відпустку.

На цей запит у МВС відповіли тільки те, що зараз Аваков у відпустці не перебуває.

«Інша запитувана інформація до компетенції МВС не належить», - додали в міністерстві.

До цього, МВС відмовлялося надати інформацію про відпустку Авакова, обґрунтовуючи свою відмову турботою про безпеку міністра у зв'язку з проведенням АТО й погрозами в російських ЗМІ.

У зв’язку з тим, що у міністерстві зазначили, що інформація про відпустку міністра не належить до їхньої компетенції, «Українські новини» направили відповідний запит про Авакова в Секретаріат Кабінету Міністрів, а також попросили уточнити, до чиєї компетенції належить запитувана інформація.

«Згідно з типовим положенням про службу управління персоналом державного органу... служба управління персоналом Міністерства внутрішніх справ, відповідно до покладених на неї обов'язків, веде звітно-облікову документацію, готує державну статистичну інформацію з кадрових питань», - відповіли в уряді.

Крім того, тому що секретаріат Кабміну не є розпорядником інформації про міністра внутрішніх справ, запит було перенаправлено у МВС.

У відповідь від міністерства було отримано інформацію, що Аваков перебував у відпустці з 7 до 25 серпня.

Як повідомлялося раніше, «Українські новини» судяться з Аваковим через невиконання судового рішення – неподання списку нагороджених зброєю.

 

«Доступ до правди»