МВС засекретило відпустки Авакова, посилаючись на АТО

18 Травня 2017 11:02

У Міністерстві внутрішніх справ України відмовляються надавати інформацію на запит про те, коли в 2016-2017 роках міністр Арсен Аваков ходив і планує піти у планові щорічні оплачувані відпустки. Про це повідомляє інформаційне агентство «Українські новини».

У відповіді МВС зазначено, що інформація про те, коли Аваков був на відпочинку, може створити загрозу його безпеці.

«Враховуючи проведення антитерористичної операції і існуючі загрози для життя і здоров'я членів Уряду, зокрема Міністра внутрішніх справ України, які підтверджуються заявами в засобах масової інформації РФ, від надання інформації про планування і перебування у відпустках Міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим утримуємося», - йдеться у відповіді.

У МВС не уточнили, що може загрожувати життю і здоров'ю міністра у плановій відпустці, з якої він вже повернувся.

«Українські новини» зазначають, що ще в грудні 2016 року в МВС відповідали на запити про відпустки Арсена Авакова.

Ситуацію коментує юристка Центру демократії та верховенства права Христина Буртник:

«У даному випадку відповідь МВС не відповідає вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації». Розпорядник не вказав до якого виду інформації з обмеженим доступом належить запитувана. А якщо розпорядник не прийняв рішення про віднесення такої інформації до, скажімо, службової, то немає ніяких підстав її не надавати – інформація є відкритою і має бути надана навіть, якщо може завдати шкоди».

 

 

«Доступ до правди»