У Запорізькій ОДА переконані, що списки громадян на зустріч з Президентом склали в АП. АП пише, що це зробили в ЗОДА

10 Травня 2016 12:55

У відповідь на інформаційний запит щодо того, хто і за яким принципом формував списки громадськості для зустрічі з Президентом України, що відбулася 22 квітня 2016 року, Запорізька обласна державна адміністрація відповіла, що цим займалися «відповідні служби Адміністрації Президента». Про це повідомляє сайт «Народний захист».

Проте на аналогічний запит Адміністрація Президента відповіла, що списки складали у Запорізькій ОДА та повідомила запитувача, що запит направлено належному розпорядникові.  

«Таким чином, Запорізькою обласною державною адміністрацією нам було неправомірно відмовлено у наданні інформації і надано недостовірну інформацію, чим порушено наше право на доступ до публічної інформації»,  –  пише Наталія Заболотна, голова ГО «Народний захист».

Заболотна звернулася зі скаргою до Офісу Уповноваженого з прав людини. 

У тексті скарги вона наголошує, що крім недостовірної інформації, яку вона отримала на свій запит, чиновники Запорізької ОДА зазначили, що їм відомо про місце знаходження запитуваної інформації, а це означає, що відповідно до вимог п.3 ст.22 Закону «Про доступ до публічної інформації» вони мали самі переслати запит до Адміністрації Президента, проте не зробили цього.

Відмова у наданні інформації, надання недостовірної інформації, не направлення належному розпоряднику запиту є незаконними і мають ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

 

«Доступ до правди»