У справі редактора «Доступу» проти СБУ замінено суддю, а розгляд розпочато спочатку

3 Лютого 2017 11:11

В адміністративній справі редактора «Доступу до правди» Лесі Ганжі проти СБУ щодо порушення права на доступ до публічної інформації замінено суддю, а судовий розгляд розпочато спочатку.

Таку інформацію позивачка отримала на звернення до Окружного адміністративного суду міста Києва, у якому вона скаржилася на те, що її справа не розглядається уже понад два місяці.

 

Згідно із офіційною відповіддю суду, у зв’язку із припиненням повноважень судді Шулежка В. П., в провадженні якого перебувала справа, її було передано на повторний автоматичний розподіл справ між суддями і розподілено на суддю Літвінову А.В.

«Якщо нового суддю залучено під час судового розгляду, судовий розгляд адміністративної справи починається спочатку», - ідеться у листі з суду.

Нагадаємо, редактор «Доступу до правди» Леся Ганжа подала позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Служби безпеки України та зобов’язати її надати інформацію на запит. Позов було подано 14 листопада, а 17 листопада суддя Віктор Шулежко ухвалив, що провадження буде скороченим, розглядатиметься суддею одноособово, без проведення засідання та виклику сторін в суд.

Раніше у своєму запиті Ганжа просила надати інформацію про результати перевірок ВПО (внутрішньо переміщених осіб), що отримують пенсії та інші соціальні виплати – скількох осіб рекомендовано позбавити пенсій та соціальних виплат у результаті перевірок СБУ.

Проте у своїй відповіді СБУ зазначила, що ця інформація є «відомостями досудового розслідування» і відмовила в її наданні.

 

 «Доступ до правди»