Суд зобов'язав ГПУ зареєструвати кримінальне провадження щодо Авакова і нагородної зброї

5 Травня 2017 13:16

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при врученні нагородної вогнепальної зброї на підставі заяви «Українських новин». Про це повідомляє інформаційно агентство «Українські новини» на своєму сайті.

ГПУ зобов'язали провести розслідування викладених у заяві фактів у повному обсязі, як це передбачено чинним Кримінальним процесуальним кодексом.

Суд відхилив аргументи представників ГПУ, які пояснили небажання реєструвати кримінальне провадження «не викладеними в повному обсязі елементами складу злочину».

«Закон не покладає на заявника обов'язок повністю відтворювати у заяві або повідомленні про кримінальне правопорушення всі елементи складу злочину, досить викладу об'єктивних ознак злочину», - йдеться в судовому рішенні.

У лютому 2017 року журналісти подали заяву про скоєння злочину до Генеральної прокуратури України, а також склали звернення на ім'я Генерального прокурора Юрія Луценка. У заяві «Українські новини» аргументують, що видача Аваковим нагородної зброї – це перевищення службових повноважень.

У ГПУ відмовилися реєструвати заяву, перенаправивши її в Прокуратуру міста Києва. У свою чергу, Прокуратура Києва також відмовилася реєструвати документ, вказавши при цьому, що в заяві відсутні «достатні дані про вчинення злочину за викладених обставин».

«Доступ до правди» неодноразово писав про те, що редакція «Українських новин» виграла суди всіх інстанцій у МВС, намагаючись отримати списки нагороджених. Але МВС досі їх не надало.

 

«Доступ до правди»