Ректор НАУ виконав рішення суду і надав копію угоди на оренду літаків

31 Березня 2017 12:30

Національний авіаційний університет таки надав на запит копії договору на суму 3 595 500,00 грн, який було укладено між відокремленим структурним підрозділом НАУ «Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету» та фізичною особою-підприємцем, що готував курсантів, які мали отримати свідоцтво комерційного пілота СРL(А)-900л/год.  

Запитувач отримав відповідь після скарги до офісу Уповноваженого з прав людини та рішення Солом'янського районного суду м. Києва, який визнав виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету винним у вчиненні адміністративного правопорушення, що полягало у ненаданні на інформаційний запит.

Відповідно до копій договору та додаткових угод, видно, що сума угоди на оренду літака двічі зменшувалася – спочатку від 3 595 500,00 грн до 2 595 500,00 грн, і остаточно до 1 612 977,26 грн.

Також запитувач просив надати інформацію про середньорічну вартість л/год. послуг з оренди літака для підготовки курсантів-пілотів у 2013, 2014 та 2015 роках.

На це запитання, НАУ відповів, що оскільки у період 2013  - 2015 рр. самим структурним підрозділом НАУ «Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету» підготовка за таким напрямом не здійснювалася, то і надати відповідний розрахунок саме для підготовки комерційних пілотів не вважається можливим.

Як писав «Доступ», раніше у відповіді, підписаній в.о. ректора НАУ, запитувачеві було відмовлено в наданні запитуваної копії документу у зв'язку з тим, що в ньому містяться персональні дані сторони договору.

Суд керувався тим, що обмеження доступу до документів, в яких міститься інформація про розпорядження бюджетними коштами та імена осіб, які їх отримали, суперечить вимогам закону.

 

«Доступ до правди»