Суд визнав винним ректора НАУ, який не надав на запит договор про оренду літака

15 Березня 2017 11:31

Суд визнав винним виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету у вчиненні адміністративного правопорушення, що полягало у ненаданні на інформаційний запит копії договору на суму 3 595 500,00 грн. Договір було укладено між відокремленим структурним підрозділом НАУ «Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету» та фізичною особою-підприємцем, що готував курсантів, які мали отримати свідоцтва комерційного пілота СРL(А)-900л/год.  

Також запитувач просив надати інформацію про середньорічну вартість л/год. послуг з оренди літака для підготовки курсантів-пілотів у 2013, 2014 та 2015 роках.

У відповіді, підписаній в.о. ректора НАУ, запитувачеві відмовлено в наданні запитуваної копії документу у зв'язку з тим, що в ньому містяться персональні дані сторони договору та не надано інформацію про середньорічну вартість л/год. послуг з оренди літака.

Запитувач подав скаргу до Секретаріату Уповноваженого з прав людини, працівники якого склали адміністративний протокол.

Суд керувався тим, що відповідно до ч.3 ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних» не належить до інформації з обмеженим доступом інформація про отримання у будь-якій формі фізичною особою бюджетних коштів, державного чи комунального майна, крім випадків, передбачених ст. 6 Закону України « Про доступ до публічної інформації». Тож, обмеження доступу до документів, в яких міститься інформація про розпорядження бюджетними коштами та імена осіб, які їх отримали, суперечить вимогам закону.

Суд постановив визнати в.о. ректора НАУ винним у вчиненні адміністративного правопорушення, але провадження закрити у зв'язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення відповідно до ч. 2 ст. 38 КУпАП.

Читати постанову в Єдиному державному реєстрі судових рішень 

«Доступ до правди»