Проміжний виборчий фонд Єгора Фірсова на виборах до ВРУ склав 484 тисячі гривень

27 Липня 2016 12:30

На рахунок кандидата в народні депутати Єгора Фірсова по 206 округу на Чернігівщині надійшло близько 484 тис грн. Про це стало відомо з відповіді Центральної виборчої комісії на запит користувача «Доступу до правди».

Так, згідно з даними проміжного звіту з 27 травня до 6 липня, власні кошти кандидата склали близько 40 тис грн, добровільні внески юридичних осіб – 14 тис грн, добровільні внески фізичних осіб – близько 430 тис грн.

Щодо використання коштів, то на виготовлення матеріалів агітації пішло близько 72 тис грн, на ЗМІ – 241 тис грн, на зовнішню рекламу – близько 121 тис грн.

Також у звіті можна ознайомитися з відомостями про надходження на рахунок кандидата добровільних внесків юридичних та фізичних осіб.

Окрім того, ЦВК повідомила, що наразі відсутній остаточний фінансовий звіт Єгора Фірсова.

На фото - Єгор Фірсов. Джерело - uapress.info

Нагадаємо, що проміжні вибори до Верховної Ради відбулися 17 липня.

На окрузі №206 найбільше голосів (31,45%) отримав Максим Микитась, президент «УкрБуду». На другому місці опинився Юрій Власенко від «Батьківщини» (26,68%), Єгор Фірсов, якого позбавили мандата за вихід з «БПП», отримав 4,07%.

На фото - Максим Микитась. Джерело - kp.ua

Щодо коштів виборчого фонду Максима Микитася, то за проміжним звітом на його рахунок надійшло 1,80 млн грн. Зокрема власні кошти склали близько 550 тис грн, добровільні внески фізичних осіб – 1, 25 млн грн. На виготовлення матеріалів агітації Микитась витратив близько 409 тис грн, на ЗМІ – близько 901 тис грн, на зовнішню рекламу – близько 121 тис грн.

Згідно з ч.6 ст.49 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі (ОВК) зобов'язаний не пізніш як за вісім днів до дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата в депутати (окрім самовисуванців), та до ОВК проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді) за період з дня відкриття поточного рахунку виборчого фонду до десятого дня до дня голосування.

Упродовж дня після отримання фінансового звіту ОВК надсилає копію (на паперових носіях та в електронному вигляді) в ЦВК та НАЗК.

Також партія, яка висунула кандидата, ЦВК та НАЗК на своїх сайтах публікують проміжний звіт про кошти виборчого фонду не пізніше як за два дні до дня голосування.

Остаточний фінансовий звіт подається розпорядником коштів кандидата до партії та ОВК не пізніше як на сьомий день після дня голосування.

Окрім того, ЦВК повідомило, що фінансові звіти публікуються на офіційному веб-сайті у розділі «Проміжні вибори до Верховної Ради 2016» за посиланням «Веб-відображення Інформаційно-аналітичної системи Проміжні вибори народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах» у підрозділі «Рішення окружних комісій» розділу «Комісії».

Проміжний звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в народні депутати України в ОВК №206 Єгора Фірсова

Читати відповідь та запит повністю

«Доступ до правди»

 Верхнє фото - gorod.cn.ua