Прокуратура Київської області навіть після відкриття провадження Уповноваженим не надала інформації по Гатному

3 Жовтня 2017 10:51

Прокуратура Київської області не надала відповідь на запит навіть після відкриття Уповноваженим Верховної Ради з прав людини провадження, хоча минуло вже шість місяців. Про це повідомляє активіст Сергій Чагаров.

«Доступ до правди» писав про відкриття провадження з приводу ненадання на запит інформації, ким з посадових осіб Прокуратури Київської області був підписаний лист-відмова від подачі касаційної скарги щодо незаконного виділення Гатненською сільською радою земель під житловим комплексом «Озерний гай».

Мешканець села Гатне Сергій Чагаров звернувся до Генеральної прокуратури України із запитом в якому просив повідомити, хто саме з посадових осіб прокуратури Київської області написав і поставив свій підпис під листом-відмовою від касації у справі про сумнівне надання в оренду 48 га особливо цінних земель громади села Гатне підприємству ВК «Підряд».

Згідно з галузевим наказом Генерального прокурора України, облпрокуратура повинна була погодити касаційну скаргу і відмову від касації у ГПУ.
Проте на запит мешканця Гатного у Генпрокуратурі відповіли, що “Генеральною прокуратурою України питання про погодження вищезазначеної справи не вирішувалось”, а сам запит Чагарова ГПУ перенаправила до обласної прокуратури.

«Я звернувся ще раз до Уповноваженого зі скаргою вже на дії керівника Прокуратури Київської області Дмитра Чібісова, бо саме він поставив свій підпис під відповіддю  від Прокуратури але з іншого питання у тому самому запиті. Уповноважений відповів, що моє звернення долучене до вже відкритого на Прокуратуру Київської області адміністративного провадження», - зазначає Чагаров.

 

«Доступ до правди»