Омбудсман торік відкрив 1105 проваджень за зверненнями юросіб

12 Квітня 2017 11:00

Офіс Омбудсмана у період з 01.01.2016 по 31.03.2017 рр. відкрив 1105 проваджень за зверненням юридичних осіб. Про це повідомив Омбудсмен у відповіді на запит фонду «Україна-Георгія».

У запиті фонд також запитував про кількість осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності у рамках відкритих проваджень та про кількість складених протоколів про адміністративні правопорушення за зверненнями юридичних осіб. Однак Уповноважений повідомив, що такою інформацією не володіє.

Нагадаємо, «Доступ до правди» публікував коментар юриста Людмили Опришко,  адвоката, медіа-юриста ГО «Платформа прав людини»,  щодо того, що Уповноважений захищає право на інформацію не лише людей, а й юридичних осіб.

«Згідно з пунктом 2.1 Порядку здійснення провадження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, затвердженого наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  від «12» серпня 2013 р. №18/02-13, підставами для відкриття провадження Уповноваженого з прав людини можуть бути відомості про порушення прав і свобод людини і громадянина, які містяться не тільки у зверненнях громадян, але й ті, які отримано від підприємств, установ, організацій, в тому числі і громадських(див. підпункт «б» пункту 2.1 цього Порядку)», - йдеться у коментарі юриста.

 

 

«Доступ до правди»