Офіс Президента відповів на запит стосовно громадянства судді Богдана Львова

9 Березня 2023 00:00

У відповіді вказали: працюють над пошуком підстав для припинення громадянства екс-голови Касаційного господарського суду Богдана Львова.

Нагадаємо, ще 2 лютого Івано-Франківський окружний адмінсуд визнав протиправною відмову Офісу Президента у наданні публічної інформації на запит юристки Фундації DEJURE  Христини Буртник (справа № 300/5603/22) і зобов’язав надати відповідь.

Справа у тому, що СБУ підтвердила, що у Богдана Львова є російське громадянство (за що його й відрахували зі штату Верховного Суду), а петиція про припинення його українського громадянства набрала необхідні 25 тисяч голосів. Президент її розглянув і доручив Комісії з питань громадянства розглянути ситуацію. З того часу жодних новин про результати роботи Комісії не було.

7 березня 2023 року Офіс Президента таки виконав рішення суду та розглянув повторно запит і надав відповідь. Суть її в тому, що Комісія з питань громадянства звернулася до СБУ з проханням підтвердити наявність підстав для припинення громадянства Львова. Мовляв, після того, як СБУ нададуть актуальну інформацію з цього питання, Комісія повторно розгляне це питання.

«Проте чому для того, щоб звернутись до СБУ за інформацією про Львова, знадобилось більш як чотири місяці? Тож Фундація DEJURE й надалі стежитиме за перебігом цієї справи й періодично запитуватиме про прогрес», –  зазначають у громадській організації.

 

«Доступ до правди»