Офіс Омбудсмана відкрив провадження щодо ненадання Бучанською міськрадою інформації про відпустку мера

19 Вересня 2016 10:42

Офіс Уповноваженого з прав людини відкрив провадження на скаргу ГО «Центр UA»  щодо порушення Бучанською міською радою права на інформацію розпорядник не надав на інформаційний запит даних про присутність на роботі голови ради Анатолія Федорука.

Про це йдеться у листі Представника Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному суді Ірини Кушнір.

Запитів до Бучанської міської ради було два – від 25 липня і 1 серпня. Вони містили запитання про кількість відпусткових днів мера Бучі Анатолія Федорука.

Після того, як відповіді не було надано, запитувач звернувся зі скаргою до основоного наглядового органу у галузі дотримання права на інформацію – Офісу Уповноваженого з прав людини.

Офіс Уповноваженого надіслав копію листа у Бучанську міську раду з вимогою надати відповідь на запит, а також забезпечити надання пояснень особи, відповідальної на запити заявника.

Також у листі Уповноваженого йдеться про те, що відповідальна за ненадання інформації особа має надіслати інформацію про себе для складання протоколу про адміністративне правопорушення і прибути до Секретаріату 3 жовтня 2016 року.

Народний депутат Володимир Ар’єв 21 липня повідомив, що Генеральна прокуратура проводить обшук у мера Бучі Анатолія Федорука.

Нагадаємо, раніше офіс Уповноваженого з прав людини відкрив провадження на звернення «Доступу до правди» щодо порушення Міністерством внутрішніх справ права на інформацію через ненадання даних про нагородження відзнакою «Вогнепальна зброя».

 «Доступ до правди»