На Волині триває суд за відкритість інформації про виплату пенсій за особливі заслуги

16 Листопада 2016 11:30

Активіст Михайло Шелеп оскаржує в суді відмову Волинської Обласної державної адміністрації у наданні інформації про те, хто саме отримав державні пенсії за особливі заслуги перед державою – він просив тексти розпоряджень голови ОДА «Про встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною». Про це повідомляє Волинь 24.

У відповідь на інформзапит розпорядник надав документи, проте навмисно вилучив імена осіб, яким такі пенсії були присвоєні. Розпорядник обґрунтовував це необхідністю захисту персональних даних таких осіб.

Ситуації не змінив повторний запит громадського активіста, в якому він вказував, що виплата пенсій за особливі заслуги – це розпорядження бюджетними коштами, а відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації» доступ до такої інформації (в тому числі і до імен осіб, що отримали бюджетні кошти) не може бути обмежено. На думку Волинської ОДА, такі виплати не є розпорядженням бюджетними коштами.

Як пише сайт CEDEM, у суді Михайла Шелепа супроводжують юристи Фонду захисту права на інформацію, що підтримується CEDEM.

«Звісно, що обидві відмови для мене є безпідставні, оскільки закон чітко каже що в такій ситуації інформація надається. Плюс я спитав у Пенсійного фонду, з яких коштів формується фонд і отримав письмове підтвердження, що в т.ч. із держбюджету», – прокоментував активіст на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Доступ до правди»

Фото – Волинь 24.