Моніторинг сайтів центральних органів влади: найвідкритішим є Антимонопольний комітет

15 Грудня 2016 13:35

Найвідкритішим з центральних органів виконавчої влади є Антимонопольний комітет України. Таким є висновок моніторингу сайтів ЦОВВ, який Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) презентував 14 грудня 2016 року.

Також в п’ятірку лідерів увійшли: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Державна служба фінансового моніторингу України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Проводячи моніторинг, експерти ІРРП намагались не тільки виявити реальний стан наповнення інформацією офіційних веб-сайтів, але й допомогти органам влади створити зручні у користуванні веб-ресурси, щоб громадяни могли швидко та легко знайти необхідну інформацію та отримати електронні послуги.

«Проводячи моніторинг з року в рік та спілкуючись з людьми, відповідальними за наповнення веб-сайтів органів влади, можемо зауважити, що інтерес до нашої роботи зростає. Це, зокрема, пов’язано з тим, що держава не проводить ніякої роз’яснювальної роботи з розпорядниками інформації стосовно наповнення офіційних веб-сайтів, а законодавець щороку додає нові види інформації, яка повинна оприлюднюватись на сайтах. Наші параметри для моніторингових досліджень акумулюють всі види інформації, яка повинні бути на сайтах органів влади, зважаючи на повноваження кожного органу влади, при цьому параметри зведено у логічні групи та підгрупи. Відтак, працівники інформаційних відділів, можуть брати за основу параметри моніторингу та створювати або модифікувати свої сайти, використовуючи напрацювання моніторингових досліджень», –  сказала керівник проекту Людмила Панкратова.

В період комунікації 15 ЦОВВ брали активну участь та підвищили свій показник інформаційної відкритості.

На останніх позиціях рейтингу відкритості сайтів – Міністерство нформаційної політики України, Державна служба експортного контролю України, Міністерство фінансів України, Український інститут національної пам'яті, Державна служба з безпеки на транспорті, Спеціальна служба транспорту, Державне агентство з питань електронного урядування України, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України, Державна служба України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

 

«Доступ до правди»