Фонд держмайна надав список підприємств у ОРДЛО, який до цього «засекретила» СБУ

10 Травня 2017 13:35

Фонд державного майна України у відповідь на запит надав список господарських товариств, що перебувають в управлінні Фонду та розташовані у населених пунктах Донецької та Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Про це повідомляє громадський активіст Олександр Дзюба.

У списку зазначено 31 підприємство у Луганській області та 17 у Донецькій.

Проте раніше  писав «Доступ до правди», у відповідь на аналогічний запит Незалежного бюро новин (НБН) Служба безпеки України не змогла надати перелік українських підприємств, що перебуваються на окупованих територіях, а у відповіді на запит послалася на таємницю слідства.

«Головним слідчим управлінням Служби безпеки України здійснюється досудове розслідування з статтею 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України за фактом захоплення учасниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» низки провідних українських підприємств державної і приватної форм власності вугільної, металургійної, машинобудівної, електроенергетичної та інших областей, з метою фінансового та матеріального забезпечення терористичних організацій», – зазначено у відмові СБУ надати відповідну інформацію.

фото - УНІАН

 

 «Доступ до правди»