Чи повинен запитувач платити за сканування документів?

25 Жовтня 2021 08:01

Користувач платформи «Доступ до правди» Вадим Кобяков звернувся на Національного агентства із запобігання корупції із запитом про надання копій документів, зокрема Положення про відділ зовнішньої комунікації Департаменту запобігання політичній корупції та посадові інструкції двох працівників НАЗК. У відповідь користувача попросили оплатити витрати на копіювання документів. У відповіді на запит отримав містився рахунок для здійснення оплати фактичних витрат за виготовлення цифрових копій документів.

Вадим Кобяков не погодився з тим, що він має оплачувати за копіювання і друк, бо, мовляв, він запитує документи в цифровій формі, тож про друк не йдеться.

Ми попросили прокоментувати правомірність запиту на оплату експертку з питань доступу до публічної інформації Тетяну Олексіюк.

На думку юристки, працівники НАЗК можуть не мати скан-версій цифрових документів, які запитує користувач «Доступу до правди», тож оцифрувати їх – це додаткова робота, яка і може потребувати компенсації на копіювання. В такому випадку рахунок на оплату цілком правомірний.

«Проте, сумніви викликає інший момент: у відповіді НАЗК не зазначено, що запитувачеві разом із рахунком на відшкодування витрат направлено безкоштовні 10 сторінок копій документів. А судова практика свідчить: «якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друкна виготовлення всіх сторінок запитаної інформації, крім перших 10 сторінок.

При цьому питання щодо надання розпорядником інформації перших 10 сторінок документа (частини інформації) безкоштовно одночасно з повідомленням запитувача про необхідність відшкодування витрат або повідомленням про відмову в задоволенні запиту у зв'язку з невідшкодуванням відповідних витрат прямо Законом № 2939-VI та іншими чинними нормативно-правовими актами не врегульовано. Однак, враховуючи міжнародно-правові стандарти у сфері доступу до публічної інформації, вважаємо, що належною практикою є надання за вимогою запитувача перших 10 сторінок безкоштовно одночасно з повідомленням про необхідність відшкодування витрат на виготовлення копій решти документів», – зазначає Тетяна Олексіюк.

Таким чином, відповідальні працівники НАЗК повинні були разом із рахунком надіслати перших 10 сторінок копій безкоштовно.

Інший цікавий момент: у рахунку, надісланому НАЗК запитувачеві, вказано, що кількість сторінок, електронні копії яких необхідно виготовити, становить 11 штук. З рахунку та відповіді не зрозуміло, чи враховані до цих 11 сторінок 10 безкоштовних.

«Звісно, закон чи судова практика не передбачили таких випадків, але, виходячи з принципів доцільності та добросовісності, у подібному випадку до 10 безкоштовних сторінок розпорядникові варто було б додати і 11-ту, не витрачаючи робочого часу працівників розпорядника на дії, метою яких є відшкодування вартості копіювання однієї сторінки», – додає експертка.

 

«Доступ до правди»

Колаж Марії Кравченко, для «Доступу до правди»