Чи буде трансформований пресцентр Генштабу - відповідь на запит

20 Листопада 2023 00:00

Джерела інтернет-видання «Детектор медіа» повідомляють, що зараз відбувається трансформація страткомів Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних сил України, Міністерства оборони України.

Зокрема, начебто йдеться і про трансформацію щодо посади керівника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь». Наразі ці обов’язки виконує Наталія Гуменюк.

«Детектор медіа» звернувся по коментарі щодо можливих трансформацій до Генштабу та очікує відповідей.

Водночас на наше запитання щодо Наталії Гуменюк журналісти видання отримали відповідь від речника Держприкордонслужби Андрія Демченка.

Текст відповіді наводимо повністю.

«Капітан 1 рангу Наталія Гуменюк є військовослужбовцем Державної прикордонної служби України і обіймає посаду помічника начальника Регіонального управління Морської охорони ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації, на яку була призначена ще задовго до повномасштабного вторгнення росії на територію України. З квітня минулого року вона перебувала у відряджені до об’єднаного координаційного пресцентру ОСУВ "Одеса" для виконання завдань, які їй визначало керівництво військового формування. Призначення посадових осіб в органах військового управління і їх ротація відбувається за відповідними рішеннями військового керівництва. Відмічу, військовослужбовець обіймає єдину штатну посаду в Регіональному управлінні морської охорони Держприкордонслужби України, за якою передбачено висвітлення діяльності регіонального управління та координації роботи зі ЗМІ. Повернення до виконання обов'язків за посадою після довготривалого відрядження дозволить знову на належному рівні забезпечити комунікаційну складову з висвітлення діяльності органів морської охорони Державної прикордонної служби України».

Головне фото: Наталія Гуменюк (світлина Віктора Залевського) 

«Доступ до правди»