Розподіл орендної плати для об’єктів комунальної власності м. Одеси між бюджетом, орендодавцем і балансоутримувачем

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

акт представницького органа місцевого самоврядування територіальної громади міста Одеси, яким визначений порядок розподілу орендної плати для об’єктів, що перебувають у комунальній власності, між відповідним бюджетом, орендодавцем і балансоутримувачем (згідно з абз. 3 ч. 5 ст. 17 Закону України від 03.10.2019 № 157-IX "Про оренду державного та комунального майна").

- - - - -

Згідно з абз. 4 ч. 1 ст. 16 Закону України від 03.10.2019 № 157-IX "Про оренду державного та комунального майна", якщо представницький орган місцевого самоврядування не затвердив примірний договір оренди комунального майна, застосовується примірний договір оренди державного майна.

Співвідношення розподілу орендної плати обов'язково вказується в позиції 16 розділу I "Змінювані умови договору" Примірного договору оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2020 № 820.

Пунктом 51 Порядку оренди передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483, передбачено, що проект договору оренди, що розміщується в оголошенні про передачу майна в оренду на аукціоні, повинен містити всю інформацію, передбачену примірним договором оренди, крім інформації про особу орендаря та орендну плату.

Відтак за відсутності встановленого порядку розподілу та/або за відсутності інформації про розподіл орендної плати в договорі орендодавці не можуть оприлюднити у системі ПроЗорро.Продажі оголошення про передачу майна в оренду.

З повагою,

Оксана

Департамент комунальної власності ОМР, Одеська міська рада

1 Attachment

Надсилаємо відповідь на запит

Департамент комунальної власності ОМР, Одеська міська рада

1 Attachment

Надсилаємо відповідь на запит