Стосовно інформациії для проведення зборів ОСН КМ Русанівка м.Києва

До цього запиту є юридичний коментар. Перейти до коментаря

Врублевський Сергій

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

Згідно Стаття 18. п.2 "Орган самоорганізації населення не рідше одного разу на рік звітує про свою діяльність на зборах (конференції) жителів за місцем проживання, " ЗУ "Про органи самоорганізації населення" від 11 липня 2001 року No 2625-III та Положення про орган самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Русанівка» м. Києва (Нова редакція) від 2017р. ОСН КМ Русанівка потрібно провести збори (конференцію) жителів за місцем проживання. Положенням ОСН передбачено проведення зборів за системою делегатів. У свою чергу делегати повинні підтвердити свої повноваження надавши протоколи їх делегування від мешканців будинків які на законних підставах проживають у будинку. Система делегування передбачає наявність 50%+1 голосів жителів які на законних підставах проживають у будинку за делегата.
З метою проведення у відповідності до Закону та Положення ОСН зборів і підтвердження лігітимності делегатів, прохання надати перелік жителів, які на законних підставах проживають на території діяльності ОСН КМ Русанівка м. Києва (код 35208190), за адресами:

вулиця Ентузіастів, будинки №№ 3, 3/1, 5, 5/1, 39, 41, 41/1, 43, 43/1, 45, 45/1, 47, 47/1;
вулиця Русанівська набережна, будинки №№ 4, 4/1, 6, 8, 8/1, 10, 10/1, 12, 12/1, 14/1, 16, 18, 18/1, 20, 22, 24/51;
бульвар Давидова, будинки №№ 1/5, 3, 7, 13, 13-А, 15, 19, 19/1;
бульвар Русанівській, будинки №№ 1, 2/8, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11/11, 12.

З повагою,

Врублевський Сергій

Київська міська рада

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Київська міська рада

1 Attachment

Врублевський Сергій залишив коментар ()

Для: Христина Буртник, медіа-юристка ГО "Центр демократії та верховенства права"

Для ОСН МК Русанівка, в положенні прописана система делегування від будинків. Делегати повинні підтвердити свої повноваження надавши протоколи зборів мешканців будинку, де їх делегує більше 50%+ мешканців. Тільки в такому разі делегат має право на участь у щорічній конференції ОСН. Для порівняння (підрахунку) кількості голосів мешканців делегувавших делегата, та кількості взагалі легально проживаючих мещканців в будинках на території ОСН й була зопрошена інформація.
з повагою.

Юридичний коментар

Коментує Христина Буртник, медіа-юристка ГО "Центр демократії та верховенства права"

У даному випадку запитувач просив перелік жителів відповідного району, тобто їх імена, прізвище та по батькові. Відповідь була надана щодо «кількості зареєстрованих осіб». Тобто, це відповідь не по суті запиту, що є порушенням Закону «Про доступ до публічної інформації».

Проте, чи повинен був розпорядник надавати ПІБ усіх жителів? Такі дії є розголошенням персональних даних, конфіденційної інформації про особу.

Статтею 6 Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» передбачено, що надання органами реєстрації та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, відомостей про місце проживання особи та інших персональних даних здійснюється виключно у випадках, передбачених законами України, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини або за згодою самої особи.

Відповідно до статті 7 Закону «Про доступ до публічної інформації» конфіденційна інформація може поширюватися лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди - лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Тобто повинні бути серйозні доводи на користь розкриття такої інформації.

Звичайно у запитувача є легітимний інтерес в отриманні інформації. Проте, щоб зібрати легітимні збори жителів (50+%), не потрібно збирати їх імена. Достатньо дізнатись про кількість осіб, щоб зрозуміти чи достатньо жителів зібралось.