Погодження тарифів (опалення/гаряче водопостачання) для ЖБК «Французький бульвар – білдінг», опалювальний сезон 2019–2020 років

Андрій Вірастюк

Доброго дня!

Відповідно до Розпорядження Одеського міського голови № 999 від 25.10.2019, опалювальний сезон 2019–2020 років в м. Одесі має розпочатися з 01 листопада 2019 року.

Тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання є регульованими і встановлюються рішенням виконавчого комітету Одеської міської ради відповідно до ст. ст. 28, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 20 Закону України «Про теплопостачання».

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про теплопостачання», тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Відповідно до ст. 34 Конституції України, кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір.

У п. 6.4. Постанови № 10 від 29.09.2016 Пленуму Вищого адміністративного суду України вказано, що перелік видів інформації, що може бути предметом суспільного інтересу, не є вичерпним і з огляду на характер суспільно необхідної інформації законодавство не надає вичерпного визначення цього поняття, а інформація може вважатись суспільно необхідною, якщо її поширення сприяє в т.ч.:
— дискусії з питань, що хвилюють суспільство чи його частину, необхідності роз'яснення питань, які важливі для актуальної суспільної дискусії;
— посиленню підзвітності і підконтрольності влади суспільству загалом, у тому числі шляхом забезпечення прозорості процесу підготовки і прийняття владних рішень;
— виявленню ризиків для здоров'я людей, для громадської безпеки і порядку, запобігання їм та їх наслідкам;
— виявленню шкідливих для людини наслідків діяльності (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб;
— інформуванню про діяльність органів публічної влади (державних органів, органів місцевого самоврядування), про їхні внутрішні правила, організацію роботи тощо;
— виявленню порушень прав людини, зловживання владою, корупційних правопорушень, неетичної поведінки публічних службовців, невиконання (чи неналежного, недбалого виконання) ними своїх обов'язків, дискримінації за будь-якою ознакою;
— виявленню фактів введення громадськості в оману тощо.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

1.) Копії (електронні/скановані) рішень (розпоряджень) виконавчого комітету Одеської міської ради стосовно погодження (затвердження) тарифів на послуги опалення та гарячого водопостачання для обслуговуючого кооперативу ЖБК «Французький бульвар – білдінг» (ЄДРПОУ: 32622948) на опалювальний сезон 2019–2020 років (багатоквартирний будинок № 12 по вул. Ясна / № 9 по вул. Французький бульвар, м. Одеса, 65012).

Запитувана мною інформація не відноситься до службової, є публічною, становить суспільний інтерес й має безперешкодно надаватися на запити громадян.

З повагою,
Андрій Вірастюк

Одеська міська рада

1 Attachment

Шановний пане Андрію!

За результатами розгляду Вашого запиту від 26.10.2019 інформуємо, що
згідно з комп’ютерною базою даних електронної документообігу виконавчого
комітету Одеської міської ради «Діло» на засіданнях виконавчого комітету
Одеської міської ради не приймались рішення про погодження
(затвердження) тарифів на послуги опалення та гарячого водопостачання
на опалювальний сезон 2019-2020 років для ЖБК «Французький
бульвар-білдінг» (багатоквартирний будинок розташований за адресою:
65012, м. Одеса, вул. Ясна, 12/Французький бульвар, 9).

З повагою
директор департаменту М.В. Броварська