Щодо рішення суду про стягнення коштів в зв’язку з порушенням умов договору підприємством, яке належить брату Голови КМДА та Київському міському голові і конфлікту інтересів.

Володимир БОГАТИР

Доброго дня!

Київська міська рада діє в межах повноважень, визначених статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статтею 22 Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ».

✵ ✵ ✵

Питання про передачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Мрія-інвест» земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу у складі багатофункціональної планувальної структури та благоустрою прилеглої території озера на проспект Миколи Бажана та вулиці Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі м. Києва має важливе суспільне значення, оскільки, в сучасних негативних екологічних умовах скорочення земель рекреаційного призначення, до яких належать земельні ділянки зелених насаджень та порушення вимог законодавства щодо використання природоохоронних територій, а саме, прибережних захисних смуг, що мають режим обмеженої господарської діяльності, може призвести до екологічної кризи.

Дане питання є важливим також, оскільки дотримання антикорупційного законодавства Головою Київської міської державної адміністрації та Київським міським головою Кличком Віталієм Володимировичем мають високий суспільний інтерес, є предметом широкої суспільної дискусії та чисельних публікацій в засобах масової інформації.

За повідомленнями розслідування видання «НАШІ ГРОШІ» (http://nashigroshi.org/2019/07/18/kmda-s...) у 2005 році Київcька міська рада X сесії IV скликання рішенням від 7 липня 2005 року №608/3184 вилучила територію в районі проспект Миколи Бажана та вулиці Ревуцького у Дарницькому районі м. Києва з категорії зелених насаджень загального користування, і передала Товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» в оренду на 25 років ділянку площею 19,72 га. Також фірма отримала в оренду поруч 6,17 га (оренда цієї ділянки була поновлена ще на 10 років у 2012-му). Прокуратура подала позов про повернення вказаних ділянок з оренди, але в судах програла.

✵ ✵ ✵

У 2008 році Товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» і Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) уклали договір пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури столиці у зв’язку із будівництвом торгівельного-розважального комплексу з підземним паркінгом загальною площею 78 тис кв м на проспекті Миколи Бажана та вул. Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі.

У 2015 році у додатковій угоді сторони встановили, що забудовник має сплатити 59,22 млн. грн. пайового внеску і 2,22 млн. грн. пені до вересня 2017 року. Однак, Товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» цього не виконало.

4 липня 2019 року Господарський суд міста Києва (справа №910/2448/18 http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/8...) за позовом заступника прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» вирішив стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» (код ЄДРПОУ 32670462) 59.224.050 (п`ятдесят дев`ять мільйонів двісті двадцять чотири тисячі п`ятдесят) грн 00 коп. пайового внеску, 28.464.826 (двадцять вісім мільйонів чотириста шістдесят чотири тисячі вісімсот двадцять шість) грн 19 коп. інфляційних втрат, 10.427.930 (десять мільйонів чотириста двадцять сім тисяч дев`ятсот тридцять) грн 74 коп. пені.

✵ ✵ ✵

Засновником Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» є кіпрська компанія BARWEN HOLDING LIMITED (ΗΕ 189827), яка в свою чергу належить Kliwla Family Office AG (ЛІХТЕНШТЕЙН), а остання належить Володимиру Кличко.

Викладені обставини, які наводяться журналістами свідчать про значні корупційні ризики та чисельні факти конфлікту інтересів у особи, уповноваженої на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, — Голови Київської міської державної адміністрації та Київського міського Голови Кличка Віталія Володимировича, вчинення ним дій та прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів та вжиття заходів щодо врегулювання такого конфлікту інтересів.

✵ ✵ ✵

Відповідно до статті 19 Загальної декларації прав людини, прийнятої і проголошеної резолюцією 217 A (III) Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року кожна людина має право безперешкодно шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 68 Конституції України передбачено, що кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Згідно до статті 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Відповідно статті 5 Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.

На підставі наведеного та керуючись статтею 34 Конституції України, статтями 1, 3, 4, 5, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію», які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації,—

ПРОШУ:

(1) Надати скан-копії рішення Київської міської Ради Х сесії IV скликання на підставі якого здійснено внесення змін до Генерального плану розвитку міста, а саме щодо зміни цільового призначення земель території в районі проспекту Миколи Бажана та вул. Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі м. Києва.

(2) Надати скан-копії згоди на розроблення документації із землеустрою.

(3) Надати скан-копії проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок Товариству з обмеженою відповідальністю «Мрія-інвест» для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу у складі багатофункціональної планувальної структури та благоустрою прилеглої території озера на проспекті Миколи Бажана та вулиці Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі м. Києва.

(4) Надати скан-копію звіту про оцінку впливу на довкілля будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу у складі багатофункціональної планувальної структури та благоустрою прилеглої території озера на проспекті Миколи Бажана та вулиці Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі м. Києва.

(5) Надати скан-копію висновку про оцінку впливу на довкілля будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу у складі багатофункціональної планувальної структури та благоустрою прилеглої території озера на проспекті Миколи Бажана та вулиці Ревуцького (в районі озера Вирлиця) у Дарницькому районі м. Києва.

(6) Надати скан-копію експертизи містобудівної документації, а саме: Генерального плану розвиту міста, до якого були внесені зміни рішенням Київcької міської ради X сесії IV скликання від 7 липня 2005 року №608/3184.

(7) Надати інформацію чи мав та має вплив Київський міський Голова Кличко Віталій Володимирович, на правовідносини, що виникли у процесі виконання договору пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва № 564 від 18.09.2008 з з товариством з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест».

(8) Надати інформацію, які заходи вживались та вживаються Київською міською радою з метою недопущення порушень антикорупційного законодавства та конфлікту інтересів Головою Київської міської державної адміністрації та Київським міським головою Кличком Віталієм Володимировичем у зв’язку із наявністю в нього реального конфлікту інтересів відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» в зв'язку з укладенням та виконнаням договору пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва № 564 від 18.09.2008 з товариством з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест».

З повагою,

Володимир БОГАТИР

Київська міська рада

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Володимир БОГАТИР

Доброго дня!

Дякую Вам за надану відповідь № 225-КР-4556 від 16 серпня 2019 року.

Повторно звертаюсь до Вас в межах питань, що стали предметом раніше поданого мною інформаційного запиту від 15 серпня 2019 року, на які не було отримано повну відповідь.

На підставі викладеного, керуючись статтями 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації та з метою уточнення,—

ПРОШУ:

(1) Надати скан-копії договору пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва № 564 від 18.09.2008.

(2) Надати скан-копії документів, що підтверджують про сплату або несплату товариством з обмеженою відповідальністю «Мрія-Інвест» пайових коштів.

(3) Надати скан-копії додаткової угоди № 1 від 26.04.2010 до договору пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва № 564 від 18.09.2008.

(4) Надати скан-копії додаткової угоди № 2 від 26.10.2015 до договору пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва № 564 від 18.09.2008.

З повагою,

Володимир БОГАТИР

Київська міська рада

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Київська міська рада

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Департамент Містобудування та архітектури,

1 Attachment

Управління екології та природних ресурсів,

1 Attachment

3 Attachments

Відділ доступу до публічної інформації,

1 Attachment

Доброго дня! У додатках надсилаємо Вам лист про продовження терміну
розгляду запиту № 3500(з)

--
З повагою

Відділ забезпечення доступу до публічної інформації
управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації
апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
(044) 202-76-00
(044) 202-46-42

Київська міська рада

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Департамент земельних ресурсів,

1 Attachment