Розмір нарахованої заробітньої плати

Анна Стогній

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

інформацію щодо розміру нарахованої заробітньої плати окремо за місяцями, в період з 01.09.2015 по 01.10.2018 вчителя української мови та літератури Полтавської гімназії №21 Полтавської міської ради Полтавської області Гонтар Лідії Миколаївни.

Попереджаю, що у разі ненадання відповіді у визначений законом термін буду зветратися до омбуцмена або до суду.

З повагою,

Анна Стогній

Public, Служба безпеки України

1 Attachment

Служба безпеки України

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]

Анна Стогній

Доброго дня!

Шановні працівники управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради!
На мій запит щодо розміру нарахованої заробітньої плати окремо за місяцями, в період з 01.09.2015 по 01.10.2018 вчителя української мови та літератури Полтавської гімназії №21 Полтавської міської ради Полтавської області Гонтар Лідії Миколаївни ви відмовили мені в наданні інформації.
По-перше, згідно п.4 ч.4 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» у відмові в задоволенні запиту на інформацію має бути зазначено порядок оскарження відмови. У вашій відповіді порядок оскарження не вказаний.
По-друге, я повністю не згоден із мотивованою підставою відмови. Ви посилаєтесь на рішення Конституційного суду від 20.01.2012 р, відповідно до якого інформація про матеріальний стан особи віднесена до конфіденційної. Але згідно ч.5 ст.6 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження БЮДЖЕТНИМИ КОШТАМИ, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, ПРІЗВИЩА, ІМЕНА, ПО БАТЬКОВІ ФІЗИЧНИХ ОСІБ та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно. При дотриманні вимог, передбачених частиною другою цієї статті, зазначене положення не поширюється на випадки, коли оприлюднення або надання такої інформації може завдати шкоди інтересам національної безпеки, оборони, розслідуванню чи запобіганню злочину. Оскільки заробітню плату пані Гонтар отримує з бюджетних коштів, також оприлюднення інформації щодо її заробітньої плати жодним чином не може завдати шкоди інтересам національної безпеки, оборони, розслідуванню чи запобіганню злочину, ця інформація не є інформацією з обмеженим доступом, а отже є відкритою.
Мене, як запитувача, абсолютно не цікавить її матеріальний стан. В цій ситуації мова йде про розпорядження бюджетними коштами, тобто мені цікаво дізнатись, скільки коштів з бюджету отримала пані Гонтар з 01.09.2015 по 01.10.2018 (окремо за кожен місяць).
Тож, на підставі вищевикладеного, прошу негайно надати запитувану мною інформацію, в інакшому разі буду скаржитись до омбудсмена або до суду, та попереджаю, що за ненадання інформації, вам загрожує адміністративна відповідальність за ст. 212-3 КУпАП.

З повагою,

Анна Стогній

Public, Служба безпеки України

1 Attachment

Служба безпеки України

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]