Повторний запит по тарифу

До цього запиту є юридичний коментар. Перейти до коментаря

Михайло Крутіков

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):У зв'язку з відмовою на мій запит оформленої відповіддю за №299 від 29.05.2017 р., вдруге прошу надати, копії документів на підставі яких Вами проводився розрахунок тарифу на користування автомобільним транспортом КП "Автопідприємство санітарного транспорту"ДМР, зазначеному в наказі №459 від 21.12.2016 р., а також самі розрахунки.
Також прошу довести до посадових осіб підпорядкованого підприємства висновки зазначені в постанові Пленуму Вищого Адміністративного Суду України від 29 вересня 2016р. № 10
"Про практику застосування адміністративними судами законодавства про доступ до публічної інформації"

З повагою,

Михайло Крутіков

Lesya Krivtsova,

1 Attachment

Доброго дня!
ДОЗН ДМР надає відповідь на запит від 31.05.2017р., який надійшов до
департаменту 02.06.2017р. вх. №4/1974 у вигляді файлу "відповідь на запит
06_06".
--
З повагою,  Кривцова Леся Валеріївна,
головний спеціаліст відділу бухгалтерського забезпечення
управління фінансово-економічного забезпечення та інвестицій
Департаменту охорони здоров'я населення
Дніпропетровської міської ради

конт.тел. № 745-61-88

1 Attachment

Доброго дня,

прошу ознайомитись з відповіддю на ваш запит у вкладенні.

З повагою,

КП "Автопідприємство санітарного транспорту" ДМР

Юридичний коментар

Коментує Олександр Бурмагін, ГО Платформа прав людини

Зазначена довга і змістовна відповідь про «оціночні судження Постанови Пленуму ВАСУ», інші вигадані/сформульовані підстави для відмови в задоволенні запиту свідчать лише про фанатичне небажання закрити доступ до такої інформації. Немає, і не може існувати в принципі, жодних законодавчо визначених підстав для обмеження доступу до інформації про формування будь-яких тарифів на будь-які послуги. Це питання, яке стосується, залежно від виду тарифу сотень, тисяч, мільйонів людей і тому законодавство у багатьох нормах передбачило гарантії відкритості такої інформації. Зокрема, в п.4 ч.1 ст.13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» передбачено, що вважаються розпорядниками будь-які суб'єкти господарювання, які займають домінуюче становище на ринку або наділені спеціальними чи виключними правами, або є природними монополіями, - стосовно інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них. Фактично, тут мова йде саме про тарифи. Дуже корисно було б передати ці відмови на оцінку в адміністративний суд, щоб він висловився наскільки Постанова Пленуму ВАСУ є оціночним документом, який можна зневажати і чому питання тарифів закривається особою, яка надає оплатні послуги мешканцям великого міста.