Страховий стаж.

Калмиков Віталій Володимирович

Доброго дня!

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):
Згідно з вашою відповіддю (лист №4644/02-12 від 17.02.2107)на мій запит щодо практики застосування ст.24 Закону України про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування працівника, який пропрацював неповний робочий місяць, цей місяць до страхового стажу буде зараховано як повний за умови сплати страхового внеску на рівні (не менше) мінімального. Але на практиці виходить по-іншому. Наприклад, на нашому підприємстві (ТОВ "Перша міськдрукарня", ЄДРПОУ 33459577) Пустовойт Наталія Миколаївна (№ ОК ЗО 2321320765) в січні 2017р працювала неповний рабочий місяць і отримала заробітну плату пропорційно відпрацьованому часу. Підприємство сплатило страховий внесок в сумі 704 грн.(545.95грн на фактичну заробітну плату та 158.51грн доплати ЄСВ до мінімального страхового внеску), що повинно було забезпечити Пустовойт Н.М. зарахування відпрацьованого місяця до загального страхового стажу як повного. Але згідно з довідкою ф.ОК-5, отриманою Пустовойт Н.М. в Павлоградському управлінні ПФУ, страховий стаж за січень 2017 року нарахований в розмірі 24 днів.
Павлоградське управління ПФУ Дніпропетровьскої області в своєму листі за №3868/12/18 дало пояснення, що по розумінню керівництва управління доплата ЄСВ до мінімального страхового внеску не є підставою для зарахування звітного місяця до страхового стажу як повного, що є прямим порушенням ст.24 Закона України "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" та суперечить роз"ясненню Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ, наданному у відповіді на мій запит.
Прошу надати роз"яснення щодо правильності зарахування страхового стажу, чи згідно з якими законодавчими актами чи правовими нормативами було здійснено таке нарахування стажу у Пустовойт Н.М.
Прошу надати інформацію щодо можливості оформлення роз"яснення у вигляді офіційного листа Пенсійного фонду України.

З повагою,

Калмиков Віталій Володимирович

Пенсійний фонд України

1 Attachment

[ Email has no body, please see attachments ]