ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

вул. Болбочана Петра 8, корпус 1, м. Київ, Україна, 01104, e-mail: [email address]

тел. : (044) 591-55-64, Код ЄДРПОУ 34414689


27.03.2024 № 03.2-07/7208/24

на вих. № інф/Б415-24-416/24 від 22.03.24


Валентину Беспалову

[email address]




         На Ваш запит, поданий в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації», про надання інформації щодо кількість судових справ переданих з ОАСК до КОАС і які знаходяться у його провадженні без прийняття судового рішення за позовом, повідомляю наступне.

Відповідно до приписів частини 1 статті 1 Закону України “Про публічну інформацію”, публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Таким чином, судом, як розпорядником інформації, на відповідний запит може бути надана виключно та інформація, що була отримана або створена в процесі роботи суду, або яка знаходиться у його володінні.

Як визначено в пункту 9.1 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 29.09.2016 №10, Закон України “Про доступ до публічної інформації” не регулює відносин зі створення публічної інформації; предметом його регулювання с діяльність з приводу інформації, яка вже існує (створена, отримана, знаходиться у володінні) на момент виникнення конкретних інформаційних відносин з приводу неї.

Відповідно, якщо запит стосується матеріалів, які не існують або якими розпорядник не володіє, а задоволення запиту вимагає створення нової інформації шляхом проведення аналітичної роботи, то такий запит задоволенню не підлягає.

Враховуючи викладене, станом на дату надання відповіді, кількісний показник переданих справ з Окружного адміністративного суду міста Києва до Київського окружного адміністративного суду становить - 45 800.

Показник надається в межах зведеної звітності, яка подавалась до Державної судової адміністрації України відповідно до розпорядчої документації, виданої в межах ліквідаційної процедури.

При цьому, судом окремо не обліковуються та не фіксуються у звітності відомості по критеріям зазначеним у Вашому запиті.

Статистичні спостереження такої інформації за критеріями, вказаними у Вашому запиті, не ведуться. Тому, задоволення запиту вимагає створення нової інформації шляхом проведення аналітичної роботи, що Законом України «Про доступ до публічної інформації» не передбачено.


Членкиня ліквідаційної комісії,

Заступниця керівника апарату суду Наталія МЕЛЬНИЧЕНКО