Жителі Малинської громади Житомирщини подали 105 заяв на відновлення пошкодженого та зруйнованого житла

24 Жовтня 2023 23:07

Станом на 10 жовтня жителі Малинської громади Житомирщини подали 105 заяв за програмою «єВідновлення». Зруйновані на території громади із початку повномасштабного вторгнення Росії будинки не відновлювалися.

Про це йдеться у відповіді Малинської міської ради за підписом заступника Малинського міського голови Віктора Гвоздецького на запит Суспільного на отримання публічної інформації.

У відповіді йдеться, що від початку повномасштабного вторгнення Росії жителі громади подали 105 заявок на відновлення житла. Із них:

·        94 заяви на компенсацію пошкодженого майна;

·        11 на компенсацію знищеного майна.

Заявникам сімох звернень відмовили у зв’язку із тим, що об’єкт був не пошкоджений, а зруйнований. А також відповідно до письмових повідомлень про відкликання заявниками своїх заяв.

«Будинки із числа зруйнованих в ході обстрілів армії РФ із початку повномасштабного вторгнення Росії не відновлювалися. Щодо кількості виділених з обласного бюджету грошей на відновлення будинків в Малинській громаді, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення, інформацією не володіємо», — йдеться в документі.

На території громади треба відновити 65 об’єктів інфраструктури.

Вже відновили 58 об’єктів інфраструктури.

«Про кількість коштів, виділених на відновлення на ці роботи, не володіємо, оскільки частина із цих об’єктів відновлена власниками за власний рахунок», — йдеться у відповіді на запит Суспільного.

Як раніше в коментарі Суспільному розповідав заступник Малинського міського голови Віктор Гвоздецький, на території громади було пошкоджено 1078 об'єктів в цілому, 960 житлових будинків, з-поміж яких — 17 багатоповерхових. Серед закладів соціальної сфери пошкоджені 15 закладів освіти, 12 — культури, п'ять — охорони здоров'я та сім адміністративних будинків.

«Доступ до правди»