Журналіст з’ясував, що в Донецькій ОДА не ведуть обліку відряджень, а тому не надають про них інформацію на запит

26 Січня 2018 12:07

У відповідь на запит про відрядження керівництва та співробітників  Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА, журналіст Андрій Романенко, Центр громадського контролю «Дій-Краматорськ», отримав відповідь, що облік відряджень не ведеться, відтак запитувана інформація не є публічною.

«…облік по кожному окремому відрядженню, з зазначенням періоду відрядження, міста, до якого здійснювалося відрядження, витрат на квитки та проживання, а також інших витрат по кожному працівнику у департаменті не ведеться», - йдеться у відповіді Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА.

Отримавши таку відповідь, журналіст через Фейсбук звенувся до головий Донецької ОДА Павла Жебрівського.

«Павло Жебрівський а вы знаете, что руководитель Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергей Натрус не ведет учет командировок и расходов на них своих сотрудников? И это не смотря на наличие соответствующей Инструкции, утвержденной Міністерство фінансів України», - написав журналіст на своїй сторінці у ФБ.

Як відомо, згідно з ст. 23 Закону «Про доступ до публічної інформації», рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

 

«Доступ до правди»