Затримка з відповіддю на інформаційний запит коштувала селищному голові 700 гривень

28 Грудня 2016 12:12

Затримка з відповіддю на інформаційний запит коштувала голові Дружбівської селищної ради Теребовлянського районного суду Тернопільської області 700 гривень. До такого висновку прийшов Теребовлянський районний суд.

Запит позивача було зареєстровано в селищній раді 20.07.2016 року, кінцевим строком надання відповіді (інформації) було 27.07.2016 року, а запитувану потерпілим інформацію було надано 20.09.2016 року, тобто з порушенням строків, встановлених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Згідно  ч.1. 4 ст.20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту. У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

У судовому засіданні селищний голова свою вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, підтвердивши факти зафіксовані в протоколі про адміністративне правопорушення. У вчиненому щиро розкаявся.

Крім власного визнання вини, його провина у вчиненні адміністративного правопорушення доведена матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення від 29 вересня 2016 року; копією звернення позивача до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; копією запиту до Дружбівської селищної ради копією відповіді; копією вимоги представника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ірини Кушнір до Дружбівської селищної ради Теребовлянського району Тернопільської області; поясненнями селищного голови Дружбівської селищної ради.

Згідно вимог п.3 ч.1 ст.24 Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації несуть особи, винні у вчиненні такого порушення.

Суд постановив: селищного голову визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 212-3  КУпАП і накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 425 грн.

Також суд поклав на нього сплату судового збору, що становить 275 гривень 60 копійок.

 

«Доступ до правди»