Запорізького Леніна за 200 тис грн демонтувала фірма, чий директор пов'язаний з Медведчуком

24 Березня 2016 11:00

Запорізька міськрада уклала договір з ТОВ «ІБП «Форт»  на демонтаж та перенесенням скульптури Леніна  на суму близько 199,98 тис грн. Про це стало відомо з відповіді на запит.

Договір на надання послуг був укладений 3 березня 2016 року, а рішення Запорізької міськради про демонтаж Леніна та елементів архітектурного комплексу було прийнято 19 лютого.

Також, згідно з розпорядженням міського голови від 3 березня, залишки пам’ятника Леніна зберігаються на території КП «Водоканал». Договір відповідального зберігання був підписаний 17 березня.

Після демонтажу до 19 березня  скульптура Леніна та інші елементи зберігалися у КП «Основаніє»

Читати запит та відповідь повністю

Згідно з даними ЄДР, власниками ТОВ ІБП «Форт» значаться Фарід Хабібуллін і Володимир Першин, директором є Євгеній Першин. Євгеній Першин висувався від Партії пенсіонерів України депутатом у Запорізьку міськраду на виборах 2015 року.

Згідно з даними «Наших Грошей. Запоріжжя»,  директор ТОВ «Форт» Євгеній Першин був регіональним координатором «Українського вибору» Віктора Медведчука.  Віктор Медведчук виступає як переговорником між «ДНР» та «ЛНР» та  українською владою.

Згідно з даними порталу  «Є-Дата», ТОВ  ІБП «Форт» отримала коштів на виконання  на суму 4,41 млн грн. з вересня 2015 року.