Замість інформації про зарплати працівників Нацполіція надала лише дані про заробітки начальниці

17 Лютого 2016 14:20

У листопаді 2015 року Голова Національної поліції України заробила 38 560 грн, у грудні – 50 200 грн. Таку інформацію повідомив керівник апарату Нацполіції на запит журналіста «Доступу до правди».

Журналіст запитував, скільки коштів було витрачено на утримання Національної поліції України у 2015 році, зокрема фонд заробітної плати установи та інші витрати, а також розмір заробітної плати керівника по місяцях.

Запит було надіслано ще 20 січня, однак відповіді у встановлений законом термін не надійшло. Лише після нагадування розпорядник надіслав документ обсягом 1 аркуш, у якому не міститься запитуваної інформації. У відповіді сказано лише, хто та як здійснює бухгалтерський облік та фінансову звітність в установі та на які законодавчі акти при цьому спираються.

Окремо зазначено, що грошове забезпечення голови Нацполіції складається з посадового окладу, окладу за спеціальним званням та надбавки за службу в умовах режимних обмежень, та вказано розмір її зарплати за 2 місяці.

Як писав «Доступ до правди», Зміївський районний суд Харківської області оштрафував чиновника місцевого комунального підприємства за ненадання частини інформації, яку вимагав запитувач в інформаційному запиті.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - «Новое время»