За в’їзд у Крим торік було засуджено три особи, чотири оголошено у розшук, арештовано 3 судна

1 Липня 2016 12:06

Торік за порушення порядку в’їзду в Крим за ст. 332 було засуджено три особи, ще чотири особи перебувають у розшуку. Про це стало відомо з відповіді Державної судової адміністрації і Генеральної прокуратури України на запит користувача «Доступу до правди».

Також ДСА повідомила, що у 2014 році обліку засуджених осіб за порушення ст. 332 «Про порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» не велося.

Разом з тим Генпрокуратура проводить досудове розслідування за ч.2 ст.332-1 ККУ «Про порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України» (порушення в’їзду повторно, за змовою групою осіб або службовою особою).

По цьому кримінальному провадженню чотирьом капітанам суден було повідомлено про підозру, стосовно чотирьох осіб внесено клопотання про надання дозволу на їх затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Утім, підозрювані переховуються від органів слідства і їхнє місцезнаходження невідоме – вони оголошені у розшук.

Також Генпрокуратура повідомила, що на виконання ухвал суду були арештовані три судна – Kanton з Тувалу (Фанафуті), риболовецький морозильний траулер Cheremosh з портом прописки у Севастопольському морському рибному порту і судно Aliot з Молдови (Джурджулешти).

Як пише «Вголос» з посиланням на ГПУ, судно Kanton арештували у березні 2015 року,  звинуваченим є капітан судна з громадянством Туреччини.

Також восени 2015 року заарештували судно «Aliot».

Судно «Cheremosh» було заарештовано влітку 2015 року у Бердянську.

Раніше «Доступ» повідомляв, що до Криму за два роки зайшло 602 судна: 505 – під іноземним прапором, 97 – під українським.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»