За участь у бойових діях 47 тисяч поліцейських отримає 61 мільйон

4 Листопада 2016 12:15

За лютий-жовтень 2016 року для виплати винагороди за участь у воєнних діях направлено кошти на суму 61 млн грн для близько 47 тисяч поліцейських. Про це стало відомо з відповіді Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Національної поліції України на запит користувача «Доступу до правди».

Кошти були направлені міжрегіональним та територіальним органам Національної поліції.

Поліцейським Національної поліції за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду виплачується винагорода в межах бюджетних призначень відповідно до таких розпорядчих документів:

·         Згідно з вимогами постанови Кабміну від січня 2016 року «Деякі питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських»;

·         З урахуванням затвердженої у квітні 2016 року МВС Інструкції про розміри та умови виплат винагороди поліцейським в особливий період та під час проведення АТО.

Раніше «Доступ» повідомляв, що торік 128 прикордонників отримали винагороди на 274 тисячі гривень за участь у бойових діях.

Також з початку року винагороду за участь у бойових діях сплачена 7 686 військовослужбовцям на суму близько 38, 27 млн грн.

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

Фото – npu.gov.ua