За рік через платформу «Доступ до правди» зробили понад 30 тисяч запитів

15 Січня 2021 07:37

30050 запитів зробили користувачі платформи «Доступ до правди» за 2020 рік. Майже кожен третій з них став успішним – тобто отримав відповідь, яка повністю чи частково задовольнила запитувача.

«Статистика сайту показує, що 21667 запитів 2020 року залишились без відповіді. Однак це не зовсім коректна інформація, оскільки запитувач може й отримав відповідь в повному обсязі, але просто не змінив статус запиту. Адміністратори сайту не можуть вручну регулювати статус запиту, але просили би запитувачів не забувати змінювати його після отримання відповідей», - каже редакторка сайту Леся Ганжа.

Якщо запитувач отримав відповідь, яка його влаштовує, він може змінити статус на «успішний» або «частково успішний». Якщо у відповіді відмовили – «відхилено».

Адміністратори платформи «Доступ до правди» на основі відповідей створили рейтинги розпорядників – які відмовляють, які відповідають, які відстрочують відповідь, які відповідають запізно.

До прикладу, найчастіше відповідають, що «не мають запитуваної інформації», у Держагентстві земельних ресурсів – 13,5% випадків, Дніпропетровській ОДА – 11,52% та Державній судовій адміністрації – 11,05% випадків.

Найуспішніші ж запити адресовані Прилуцькій міській раді (90,75% позитивних відповідей), Дніпропетровській прокуратурі (88,23%)  та Ужгородській міській раді (85,88%).

«Ми не аналізуємо спеціально тематику запитів, проте спостерігаємо певні тенденції. Дуже багато запитів 2020 року були про вакантні посади в певних структурах – від інтернатур до шкіл, лікарень, державної служби. Очевидно, люди шукають роботу і збирають інформацію про можливості. Інший напрямок, актуальний в рік пандемії, - запити про обладнаність лікарень, наявність апаратів ШВЛ, медикаментів, зараз з’являються запити про вакцину від коронавірусу», - каже Леся Ганжа.

Читайте також: Користувачі «Доступу...» створили сайт про про обсяги благодійної допомоги на Covid

Загалом за час існування платформи «Доступ до правди» через неї подали 80320 запитів до 1758 розпорядників.

«Доступ до правди»