З початку року Секретаріат Омбудсмана склав 142 протоколи з порушення доступу до інформації

25 Серпня 2016 12:10

Працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з 1 січня до 17 серпня склали 142 протоколи про адміністративні правопорушення у праві на інформацію, які направлені до судів для прийняття рішень. Про це стало відомо з відповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на запит користувача «Доступу до правди».

Також Секретаріат надав інформацію про те, за якими частинами закону були складені правопорушення.

Також у відповіді на запит повідомляється, що зазначені статистичні дані щодо кількості складених протоколів за певний період не є сталими.

Це зумовлено тим, що інформація про складений протокол вноситься в статистичні відомості після його направлення до суду. При цьому між датою складання протоколу та направлення його до суду може існувати певний період часу, упродовж якого особа, в діях якої вбачається правопорушення, ознайомлюється зі змістом протоколу.

Відповідно до чинного законодавства Секретаріат Уповноваженого не здійснює облік даних щодо дат складання протоколів про адміністративні правопорушення, передачу до суду, розмірів накладання стягнень, тощо.

Станом на 17 серпня Секретаріат має такі дані щодо порушень:

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»