Юристи ЦЕДЕМу вестимуть справу проти Держслужби спецзв’язку та захисту інформації

14 Лютого 2017 11:12

Юристи Фонду захисту права на доступ до інформації Центру демократії та верховенства права вестимуть справу за позовом проти Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, що відмовилась надати інформацію на запит. Про це повідомляє сайт Центру демократії та верховенства права.

Юристка Центру демократії та верховенства права Христина Буртник просила у запиті надати експертний висновок щодо відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вимогам нормативних документів системи технічного захисту інформації, з усіма додатками до нього.

Розпорядник відмовився надавати відповідь на запит, мотивуючи тим, що висновки експертизи є власністю замовника експертизи та порекомендував запитувачу звернутися із запитом до замовника – Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Така відповідь не відповідає вимогам статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», що встановлює виключний перелік підстав, з яких розпорядник інформації може відмовити у її наданні. Серед наведених у статті 22 підстав немає такої, як належність запитуваного документу іншій особі». Тож, у даному випадку відмова розпорядника є незаконною», - йдеться на сайті ЦЕДЕМу.

Суд уже відкрив провадження в адміністративній справі. Розгляд справи триває.

Ухвала про відкриття провадження: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63010888

 

«Доступ до правди»