Європейські експерти пропонують сформувати незалежний орган з питань персональних даних та доступу до публічної інформації

22 Вересня 2016 12:30

Європейські експерти пропонують Україні сформувати незалежний орган, який би займався питаннями доступу до публічної інформації і персональними даними. 

Про це повідомляють «Українські національні новини» з посиланням на виступ Посла Європейського Союзу в Україні Хьюго Мінгареллі під час міжнародної конференції «FOI250: відзначення 250-ї річниці права доступу до інформації та подальше зміцнення всіх національних систем країн Східного партнерства».

«Ми віримо в те, що право на доступ до публічної інформації є фундаментальним, тому що без цього права громадяни не можуть зробити свій демократичний вибір…В Україні європейські експерти пропонують сформувати спільний незалежний орган який буде займатися питаннями доступу до публічної інформації і доступу до персональних даних», – сказав Мінгареллі.

У свою чергу, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська зазначила, що покращення відкритості органів влади допоможе у боротьбі з корупцією в Україні.

«Та величезна проблема яка існує сьогодні в Україні, яка називається корупція не може бути вирішена без з одного боку – активного громадянського суспільства, яке хоче подолати цю проблему, а з іншого – без відкритості органів влади, які мають використовувати той закон, який, дякуючи нашому Парламенту, входить у десятку найкращих законів Європи в частині доступу до публічної інформації», – сказала Валерія Лутковська.

 «Доступ до правди»

 Фото - facebook.com/ombudsmanUA