Євгенія Кравчук очолила робочу групу з удосконалення законодавства по доступу

17 Вересня 2020 10:20

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалив рішення про створення робочої групи з системного удосконалення законодавства про доступ до публічної інформації 16 вересня 2020 року. Робочу групу очолила народна депутатка, голова підкомітету з інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Про це Євгенія Кравчук повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці .

Заступником голови робочої групи став Олександр Бурмагін, медіа-юрист та виконавчий директор ГО «Платформа прав людини».

До складу робочої групи також увійшли:

-        народні депутати Микита Потураєв та Тетяна Циба;

-        експерти міністерств: Михайло Корнєєв (Мінцифра) та Ганна Красноступ (МКІП), Роксолана Стадник (Секретаріат Кабміну);

-        представниці Проєкту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» – Галина Смірнова та Ірина Остапа;

-        представники громадського експертного середовища – Людмила Арахамія, Надія Бабинська, Христина Буртник, Оксана Ващук-Огданська, Віта Володовська, Леся Ганжа, Роман Головенко, Руслан Ткаченко, Оксана Нестеренко, Тетяна Олексіюк, Людмила Опришко, Олександр Павліченко, Євгенія Почталіон, Ігор Розкладай та Ігор Самоходський.

«Також вітаємо у складі робочої групи команду підтримки від секретаріату Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та наших помічників-консультантів», –  написала Євгенія Кравчук.

Хоча офіційно група створена лише зараз, однак експерти та законодавці ще влітку мали декілька зустрічей, де обмінялися ідеями щодо створення "оновленої прошивки" законодавства про доступ до публічної інформації.

«Невдовзі зберемося повним складом, щоб намітити перші кроки і розподілити ділянки роботи. Впевнена, наша синергія принесе корисні і відчутні результати для всього суспільства. До праці, друзі», –  підсумувала депутатка.

Нагадаємо, із ініціативою створити в парламенті міжкомітетську робочу групу задля доопрацювання законопроектів, покликаних вдосконалити сферу доступу до публічної інформації в Україні та врахування експертних позицій, які пролунали під час експертного обговорення «Законотворчість у сфері доступу до публічної інформації: сучасний стан та перспективи» виступили доповідачі заходу - народні депутати України Микита Потураєв, голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, та Євгенія Кравчук.

«Доступ до правди»

Фото - ФБ Євгенії Кравчук