«Я один, всі у відпустках»: суд визнав винним голову сільради, який не надав рішень по землі

12 Квітня 2017 15:24

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області постановив, що сільський голова Руськомарівської сільської ради порушив закон, не надавши на запит рішення сільської ради із земельних питань. Про це йдеться у постанові суду.

Сільський голова у відповідь на запит повідомив, що з рішеннями можна ознайомитися на інформаційному стенді ради.

Це є порушенням ст. 22 ч. 2 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», у якій ідеться про те, що відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Тому запитувач звернувся до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини і той склав адміністративний протокол.

У судовому засіданні сільський голова села Руські Комарівці пояснив, що не зміг вчасно надати відповідь через брак часу, оскільки у цей час був один на роботі, а решта працівників перебували у відпустці.  

«…своїм діянням сільський голова вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-3 КУпАП – Порушення ЗУ «Про доступ до публічної інформації», а саме: необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації», - зазначено у постанові суду.

 

фото - http://komarivsi.narod.ru/321.htm

«Доступ до правди»