Взнаємо про резонансні справи через запит: кейс про ймовірне привласнення гумдопомоги

18 Травня 2023 13:36

Ексдиректор Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський вийшов з слідчого ізолятора під заставу 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Про це Суспільному повідомили у Чернівецькому слідчому ізоляторі у відповідь на запит.

Згідно з ухвалою Першотравневого районного суду, 22 лютого Сергію Бродовському обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Сергій Бродовський вніс заставу та вийшов з слідчого ізолятора 22 березня, йдеться у відповіді на запит. Застава для підозрюваних у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину складає від 214 тисяч до понад 805 тисяч гривень, йдеться в ухвалі. Водночас у випадках, коли суд встановить, що така застава не здатна забезпечити виконання покладених на підозрюваних обов`язків, сума може бути вищою. Згідно з ухвалою, суд враховував, що вартість ліків, у привласненні яких підозрюють Бродовського, складає понад мільйон гривень. Зокрема, йдеться про медикаменти, в тому числі із наркотичним складом, які передали як гуманітарну допомогу на потреби ЗСУ та лікарням.

Ексдиректор забов'язаний прибувати на вимогу суду; без дозволу суду не покидати населений пункт, у якому проживає; повідомляти суд про зміну свого місця проживання чи роботи; докласти зусиль до пошуку роботи або до навчання; здати на зберігання свої документи, які дають право на виїзд з України та в`їзд в Україну, йдеться в ухвалі.

Бродовський перебував в ізоляторі з 17 липня 2022 року. Торік 1 липня йому оголосили підозру в привласненні ліків з психотропними речовинами, які передали як гуманітарну допомогу. Тоді ж визначили розмір застави, під яку лікар може вийти, — один мільйон гривень. Через понад тиждень запобіжний захід змінили — перебування в СІЗО без можливості внести заставу.

Наступне засідання у справі Бродовського призначене на 11 травня, йдеться на сайті Судової влади України.

 

«Доступ до правди»