Виграв усі суди, але інформацію так і не отримав: миколаївський журналіст більше року намагається отримати відповідь від Нацполіції

31 Липня 2017 15:05

Журналіст Андрій Лохматов вимагає у Головного управління національної поліції в Миколаївській області виконання постанови Одеського апеляційного суду щодо надання йому інформації про список і посади співробітників управління через виконавчу службу Центрального району міста Миколаєва. Про це повідомляє Андрій Лохматов у своєму блозі на сайті Інституту масової інформації.

Журналіст звернувся до виконавчої служби Центрального району міста, надавши заяву та виконавчий лист, але відповіді не отримав упродовж двох місяців, оскільки не сплатив авансовий внесок, який для юридичних осіб становить 6400 гривень.

«Зараз пишу лист на ім'я начальника ГУ нацполіції в Миколаївській області, що недобре державному органу добровільно не виконувати рішення суду», - сказав Андрій Лохматов «Доступу до правди».

Проте якщо це не допоможе, то журналіст таки має твердий намір відкрити виконавче провадження.

Національної поліції в Миколаївській області програло апеляцію, оскаржуючи рішення, яке зобов'язало його надати журналістові список всіх своїх співробітників. 

У липні 2016 року журналіст видання Преступности.НЕТ  Андрій Лохматов написав запит на отримання публічної інформації щодо списку співробітників поліції Миколаївщини. Заступник начальника ГУ НП в Миколаївській області полковник Євген Ковтун у відповідь на інформаційний запит надав список прізвищ і посад тільки керівників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. Зважаючи на неповну відповідь, Андрій Лохматов звернувся до суду.

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов Андрія Лохматова і визнав дії Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та заступника начальника цього відомства Євгена Ковтуна неправомірними.

Нацполіція Миколаївської області оскаржила дане рішення до Одеського апеляційного адміністративного суду. Проте суд другої інстанції погодився з доводами журналіста і відмовив поліції у задоволенні позову, залишивши рішення миколаївського суду без змін.

фото - Громадське радіо

 

«Доступ до правди»