Вшанування загиблих бійців «Ціна війни»: яка ціна та за чий кошт

20 Березня 2023 00:00

 Тернопільська міська рада відповіла на інформаційний запит Суспільного про вартість банерів і конструкцій для вшанування пам’яті загиблих бійців, які використовували під час заходу «Ціна війни».

 

У відповіді на запит заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Дідіч повідомив:

«З метою вшанування пам’яті загиблим воїнам в російсько–українській війні впродовж 2022 та січня, лютого 2023 року управління культури і мистецтв та управління соціальної політики працювали над збором, перевіркою інформації про загиблих воїнів в російсько - українській війні. Спільно із дизайнером розробляли макет банерів, металевих конструкцій, а також постійно комунікували із родинами загиблих. Дизайнерські послуги щодо банерів на волонтерських засадах надавав ФОП Кулик Василь Васильович».

Нагадаємо, вшанування пам’яті загиблих бійців в російсько–українській війні відбулося в Тернополі 24 лютого. На бульварі Тараса Шевченка встановили куби з портретами загиблих військовослужбовців.

За словами Володимира Дідича, встановленням кубів з металоконструкцій і банерів займалося управління культури і мистецтв та управління освіти і науки на ініціативній основі. Грошей з бюджету міста на це не витрачали.

«Працівниками закладів культури Тернопільської міської ради були зібрані кошти і закуплені і надруковані банери, металеві конструкції для виготовлення 15 кубів на суму – 130 тис. грн. Для виготовлення наступних кубів (банерів) та металевих конструкцій на черговій сесії Тернопільської міської ради буде розглянуто питання щодо виділення коштів з міського бюджету», – повідомили у відповіді на запит.

Також Володимир Дідич розповів, що такі заходи проводять заради патріотичного виховання.

«В умовах боротьби з країною-окупантом патріотичне виховання в Україні стає стратегічною складовою національної безпеки нашої держави. Зберігаючи пам’ять про мужність наших земляків, ми виховуємо молодь на взірцях любові до України», – йдеться у документі.

«Доступ до правди»