Волинський суд зобов'язав керівництво обласного санаторію надати інформацію про штатний розпис та оклади працівників

9 Грудня 2015 10:58

Волинський  окружний  адміністративний суд повністю задовольнив позовну заяву «Громадського. Волинь» та визнав дії керівництва санаторію «Лісова пісня» щодо відмови надати інформацію про штатний розпис і посадові оклади працівників протиправними. Про це повідомило «Громадське. Волинь» на своєму сайті. 

Судове засідання відбулося 3 грудня. На суді інтереси позивача представляли журналістка «Громадського.Волинь» Оксана Ковальчук та головний юрисконсульт Незалежної медіа-профспілки України Олександр Тарасов. Санаторій представляв адвокат Сергій Величко.

Як сказано на сайті «Громадське. Волинь», серед головних аргументів відповідача були твердження, що кошти з обласного і державного бюджетів не йдуть саме на заробітну плату. Мовляв, вони нараховуються з власних, зароблених на основі майна територіальної громади,  прибутків а, отже, посадові оклади не є публічною інформацією. Захисники «Лісової пісні» також намагалися довести,  що запитувана інформація не є суспільно значимою і що санаторій не є розпорядником цих даних.

У свою чергу сторона позивача наполягала на суспільній значимості інформації про стан справ у санаторії «Лісова пісня», адже за інформацією робочої групи Громадської ради при ОДА, у закладі  роками діють корупційні схеми і це засвідчено в актах Державної фінансової інспекції, а відомості за окремими фактами навіть внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. 

Перед судовими дебатами суддя зачитала відповіді, витребувані судом у Держказначейства, Волинської обласної ради і Департаменту соціального захисту Волинської ОДА щодо фінансування санаторію із бюджетних коштів.

У підсумку Волинський окружний адміністративний суд постановив повністю задовольнити позов «Громадського.Волинь», зобов'язав відповідача надати всю запитувану інформацію та стягнути з відповідача 1218 гривень судового збору. Адвокат відповідача заявив, що «Лісова пісня» подаватиме апеляцію до Львівського апеляційного суду. Рішення Волинського адмінсуду може бути оскаржене впродовж 10 днів.

 

«Громадське. Волинь»