Волинський суд закрив провадження у справі проти облради щодо несвоєчасного оприлюднення проектів рішень

1 Серпня 2017 12:50

Волинський окружний адміністративний суд закрив провадження у справі території парку Цуманська пуща. Про це на своїй сторінці повідомляє волинський активіст Михайло Шелеп.

Михайло Шелеп звернувся до суду із позовом проти Волинської обласної ради за несвоєчасне оприлюднення проектів рішень на офіційному сайті. За результатами прийнятих рішень, частину Цуманської пущі передали під мисливські угіддя.

«Суддя заслухав клопотання сторін та перейшов до розгляду справи по суті. Він дав можливість сторонам висловити свої аргументи та задати запитання один одному. Однак, після 1,5 годинного засідання несподівано суд постановив провадження в цій адміністративній справі закрити і порадив сторонам шукати правди у цивільному судочинстві», - зазначає Михайло Шелеп.

Суддя у своєму обґрунтуванні послався на Постанову Колегії суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України від 11 листопада 2015 року . Вказана постанова стосується  рішень Миколаївської обласної ради про передачу мисливських угідь.

У відповідній постанові  зазначено, що при здійсненні повноважень власника мисливських угідь Обласна рада є не суб'єктом владних повноважень у тому значенні цього терміну, в якому його вжито у пункті 1 частини першої статті 17 КАС, а рівноправним суб'єктом земельних відносин, дії якого спрямовані на реалізацію свого права розпоряджатися мисливськими угіддями».

У постанові також зазначено, що у разі прийняття суб'єктом владних повноважень рішення про передачу у користування мисливських угідь (тобто ненормативного акту, який вичерпує свою дію після його реалізації) подальше оспорювання правомірності набуття фізичною чи юридичною особою у користування спірних мисливських угідь має вирішуватися у порядку цивільної (господарської) юрисдикції, оскільки виникає спір про цивільне право.

Михайло Шелеп має намір продовжувати судовий спір у іншому суді.

«Доступ до правди»