Волонтер чекав у Житомирській ОДА, доки йому не віддали відповідь на запит про реконструцію стадіону

31 Жовтня 2023 00:00


27 жовтня житомирський волонтер і учасник АТО Олександр Швецов прийшов до приміщення Житомирської обласної військової адміністрації за відповіддю на свій запит щодо виділення 77 мільйонів гривень на реконструкцію стадіону. Відповіді він не отримав, тому збирається там чекати, допоки її не нададуть.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на допис Олександра Швецова в мережі Facebook.

Як написав Олександр Швецов, ще у вівторок йому пообіцяли надати відповідь на руки, але сказали, що немає начальника відділу, який поставить резолюцію на заяві.

«Прийшовши сьогодні знову, до мене вийшла працівник канцелярії, сказала, що начальство не хоче підписувати. На що я сказав, «давайте разом зайдемо до них, і хай це нам обом скажуть». Працівник канцелярії відмовилась і почала розповідати про терміни заяв «30 днів». Я повідомив, що у мене публічний запит і там зовсім інші строки. Пройшли години. Телефон у канцелярії був постійно зайнятий. Працівники канцелярії втекли додому через чорний вхід», — пише Олександр Швецов.

Також він написав, що буде чекати на місці відповідь на свій запит.

«Я лишаюсь тут жити до понеділка, або вірніше до того моменту, поки мені не нададуть документ, в якому вказано, хто дав наказ виділити 77 000 000 гривень на реконструкцію абсолютно нового стадіону під час війни», — йдеться у дописі.

Однак вже за кілька годин активісту відповідь надали.  

«Працівники ОДА повернулися на свої робочі місця після 2,5 годин закінчення свого робочого часу. Мені таки надали відповідь хто надав наказ про реконструкцію стадіону за 77 000 000 грн. Це був голова ОВА Віталій Бунечко», — повідомив він.

Нагадаємо, стадіон «Полісся» у Житомирі був відкритий у 1951 році. З 2002 року спортивна арена перебувала в аварійному стані. Із 2005 року стадіон передали у комунальну власність, відтоді почався процес його реконструкції, який із перервами триває упродовж усіх цих років. Станом на початок 2020 року у реконструкцію стадіону було вже вкладено гроші на загальну суму у понад півтори сотні мільйонів гривень. У березні 2020 року на розгляд депутатів винесли проєкт рішення щодо виділення ще 15 мільйонів гривень на реконструкцію.

У грудні 2020 року було завершено першу чергу реконструкції стадіону. Керівниця обласного департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко розповідала, що підрядник виконав усі роботи в повному обсязі..

1 квітня 2021 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що необхідні для будівництва другої черги стадіону «Полісся» від 70 до 100 мільйонів гривень в області вирішили поки не виділяти. Замість цього придбають лінійний прискорювач для онколікарні. А питання фінансування другої черги будівництва стадіону хочуть винести на громадські обговорення. 31 жовтня 2022 року відбулося засідання робочої групи щодо необхідності продовження реконструкції стадіону: з обласного бюджету на реконструкцію стадіону додатково виділили ще 40 мільйонів гривень.

Проведення другої та третьої черг реконструкції житомирського стадіону «Полісся» залежатиме від наявності фінансування на ці цілі. Про це у відповіді на запит Суспільного Житомир повідомила 11 квітня 2023 року директорка департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА Інна Хоменко.

26 травня Житомирська ОВА на майданчику Prozorro зареєструвала на відкриті торги пропозицію щодо виконання третьої черги робіт з реконструкції стадіону «Полісся». Початкова ціна – 71 мільйон 343 тисячі 445 гривень.

21 червня департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА за результатами тендеру уклав угоду про виділення 70 мільйонів гривень на третю чергу реконструкції стадіону «Полісся».

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації через місяць після підписання розірвав договір вартістю 70 млн грн на черговий етап реконструкції Центрального стадіону у Житомирі. Додаткова угода про розірвання договору була підписана 21 липня 2023 року і оприлюднена в системі «Прозорро». В рядку «Причина розірвання договору» вказано, що сторони домовились розірвати Договір будівельного підряду за згодою сторін.

«Доступ до правди»