Володарсько-Волинська РДА двічі в одній відповіді порушила закон «Про доступ…»

30 Січня 2017 13:30

Володарсько-Волинська райдержадміністрація тричі в одній відповіді порушила закон «Про доступ до публічної інформації»: по-перше, відмовили надати відповідь на запит, надісланий в електронній формі, мотивуючи тим, що він не містить дати й підпису, а по-друге, вказали запитувачці на спеціальну форму запиту.

 

«У цій ситуації відмова надавати відповідь на запит була обґрунтована тим, що він не містив підпис і дату подання. Однак, оскільки запит надсилався в електронному вигляді, така відмова буде неправомірною. Вимоги статті 19 Закону Про доступ щодо зазначення дати і підпису запитувача стосуються виключно запитів, що подаються у письмовій формі. При цьому, відповідно до ч.3 цієї ж статті:  Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Тобто, запит, надісланий електронною поштою не є за своєю формою "письмовим запитом" і має містити лише ім'я особи, її контакти та, власне, сам предмет запиту», - коментує відповідь на запит юрист Віта Володовська, Центр демократії і верховенства права.

До того ж, відзначає юрист, запитувачці вказали на те, що на сайті РДА є спеціальна форма запиту, але обов'язку заповнювати саме її немає, адже закон гарантує можливість подання запиту в довільній формі.

Запит, надісланий до Володарсько-Волинської РДА через сайт «Доступ до правди» стосувався видатків на утримання апарату Володарсько-Волинської райдержадміністрації у 2015 році.

Переглянути запит і відповідь повністю

 

«Доступ до правди»