ВККСУ не показує зразки завдань, роботи та оцінки кандидатів до Верховного суду

11 Травня 2017 11:23

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у відповідь на запити журналістів програми «Схеми» відмовилася показувати зразки завдань і тестів, а також роботи та оцінки кандидатів до Верховного суду України. Про це повідомляє сайт Радіо Свобода.

Журналісти намагалися отримати інформацію про зразки тестових та практичних завдань. Їх ВККСУ кваліфікує як «службову інформацію з обмеженим доступом» і не розголошує. У відомстві пояснюють: завдання «функціонують на постійній основі» і «в подальшому використовуватимуться під час проведення інших кваліфікаційних оцінювань».

На запит журналістів із проханням ознайомитись з уже виконаними практичними завданнями учасників, у комісії зазначили , бо «об’єктивність проведення іспиту забезпечується, зокрема, шляхом конфіденційності виконаних учасниками іспиту практичних завдань».

Інформацію про оцінки кандидатів засекретив 21 червня 2016 року своїм наказом голова комісії Сергій Козьяков, який не раз публічно декларував відкритість конкурсу.

«На запит програми керівник секретаріату ВККСУ відповів, що «до матеріалів проведення іспиту належить, зокрема, екзаменаційна відомість оцінювання практичного завдання», а ця інформація включена до переліку відомостей, що становлять службову інформацію у ВККСУ. Тому «ознайомлення із запитуваною інформацією щодо оцінювання членами комісії практичних завдань не вбачається можливим», - зазначено у публікації Радіо Свобода.

 

«Доступ до правди»