«Вінницяоблводоканал» не бажає надавати на запит договори на закупівлю м’яса

31 Січня 2018 13:55

Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» відмовив запитувачці у відповіді на запит, де вона просила надати копії договорів на закупівлю м’яса та м’ясопродуктів, звіти про які було опубліковано з системі Prozorro.

«КП “Вінницяоблводоканал” відмовляє в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, оскільки не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні цілей Закону України “Про доступ до публічної інформації”», - ідеться у відповіді.

Відмову обґрунтовано тим, що відповідно до пункту 4 частини першої ст. 13 Закону України “Про доступ до публічної інформації” КП “Вінницяоблводоканал” визнається розпорядником інформації для цілей цього Закону, як суб'єкт господарювання, який займає домінуюче становище на ринку, і є природною монополією, - стосовно інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них.

Також на комунальному підприємстві вважають, що предмет запиту не становить суспільного інтересу.

Проте запитувачка Юлія Грига, ГО «Філософія серця», посилається на п. 6 ст. 5, згідно з якою не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів.

Запитувачка має намір відстоювати своє право на доступ у суді, а також поцікавитися у КП «Вінниицяоблводоканал» щодо закупівлі через систему Prozorro риби та морозива.

Раніше комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» на надало цій же запитувачці відповідь щодо контрагентів підриємства.

 

«Доступ до правди»